Група по български народни танци в Болоня

Уважаеми дами и господа, с голямо удовлетворение и удоволствие ви съобщаваме, че към българското неделно училище в Болоня от началото на февруари се сформира група по български народни танци.

Консулството в Болоня осъществи още една от своите цели за разпространение на българската култура и традиции подсигурявайки зала в културния център CostArena, в която под вещото ръководство на Таня, се играят български народни танци. Родителите на децата в училището са първите ентусиасти, заявили интереса си да участват в курса. Групата е отворена за всички желаещи, независимо от националността и възрастта, любители на музиката, танците и доброто настроение.

Лекциите ще се провеждат всяка неделя до края на учебната година на българското неделно училище в Болоня от 10 до 12 ч. Първата е безплатна, а за следващите ще се заплаща символичната сума от 20 Евро на месец, които ще се използват за реализирането на различни културни инициативи и бъдещи проекти за разпространение на българската култура и народни традиции.  Надяваме тази инициатива да допринесе и за разрастване на училището по български език и култура в Болоня.

Залата се намира в двора на културния център, където е и училището – Via Azzo Gardino № 48.

За повече информация пишете във ФБ на Таня Рудева.

Очакваме ви следващата неделя за едно прекрасно преживяване, в което главните герои ще сте вие във вихъра на българските народни танци и музика.

Ето и първите стъпки на новосформираната група, която няма търпение да се разраства: