Коледни и новогодишни празници 2020 – 2021

Отворено писмо до българите, пребиваващи в Емилия-Романя

Дами, Господа,

От доста време всички ние живеем в извънредна епидемична обстановка, с добре познататите ни ограниченията и произтичащите от това неудобства.

Така и нямахме възможност да се срещаме по никакъв повод, но това не трябва да ви кара да загубите желанието си за единство, солидарност и принадлежност.

Не забравяйте да поздравите всичките си приятели и познати, понякога стига едно телефонно обаждане или едно съобщение… .., единственият начин, по който аз мога да ви поздравя е чрез това послание, защото сте наистина многобройни (повече от шест хиляди).

Знайте, че съм и винаги ще бъда на мястото си, готов да изпълнявам мисията си в съответствие със закона и с моя консулски мандат.

Не се колебайте да се свържете с мен, обаждайте се на номера на мобилиния ми телефон при нужда, особено по време на ограниченията на мобилността (мобилен тел.: 335 309025).

Желая ви весела Коледа и една по-добра 2021 година, надявайки се, че следващата година ще можем да отпразнуваме заедно националния празник на Република България.

Сърдечни Поздрави на всички вас, вашият консул.

Франко Кастелини,

Почетен консул за Емилия-Романя