“Концерт на нациите”

Tрадиционният коледен Концерт на нациите, организиран от Корпуса на Консулите на Емилия-Романя и посветен на две големи хуманитарни организации – Италианския червен кръст – Комитет на Болоня и Ордена на рицарите на Малта, делегация за област Емилия-Романя за пореден път се проведе в Болоня в прекрасната църква Сан Филипо Нери.

За доброто настроение на гостите се погрижиха хор „Атина“, ръководен от маестро Марко Фанти, и сопраното Илария Манчино.

Силни емоции предизвика разказът на Почетния Консул на България инж. Кастелини, който описа трогателната човешка история на един български гражданин, чието предсмъртно желкание е да умре в родината си,  и веригата от солидарност, която отговори на неговото последно желание: делегацията  на Италианския Червен кръст – Комитетът на Суза в международна хуманитарна мисия организирана от Консулството  и с подкрепата на ИЧК в Милано, Болоня и Суза да му помогне безвъзмездно да прекоси няколко граници.

Почетният Консул на България, с одобрението на Н. Пр. българския посланик в Италия Тодор Стоянов, връчи грамоти в знак на обществено признание и благодарност на щедрите и доблестни мъже от ИЧK, които извършиха транспорта, и на ръководителите  на достойната организация.