Празници 2021 – 2022 г

Дами, Господа,

Пиша това поредно обръщение към вас с чувството на известно неудобство. Всъщност, бих могъл да напиша същите неща като миналата година, макар че сега „проблемът с Covid“ изглежда още по-сериозен. Несъмнено ограниченията в сферата на социалните контакти, наложени ни от последните правителствени постановления, силно ограничават възможностите за междуличностно общуване. Така че, за мое голямо неудоволствие, съм принуден да огранича пожеланията си до тези няколко реда.

Все пак трябва да признаем, че се е случиха и добри неща. Например четири пъти макар и за кратко се срещнахме заради изборите. Освен това най-накрая имаме българско правителство. Затова отправям моите най-добри пожелания не само на вас, българските граждани, живеещи в Емилия-Романя, но и на Президента на републиката и на новото правителство.

В заключение бих искал да ви дам следното обещание: веднага щом бъде възможно ще празнуваме заедно по подобаващ се начин, без конкретен повод като деня на републиката, деня на културата и т.н., а само защото сме се върнали към  нормалното ежедневие.

Една последна препоръка: ако ви се наложи да потърсите лечение в болница, винаги заедно с мобилния си телефон носете със себе си и моя личен номер (335309025). Моята позиция ми позволява да се интересувам за вас, да получавам новини за вашето здраве и да ви препоръчвам за най-добрите здравни грижи, както и да информирам за състоянието ви вашите семейства.

Крепки прегръдки на всички и най-добри пожелания за весели празници!

Вашият консул, инж. Франко Кастелини