Среща с Президента на Регион E-Р

На 5 септември Стефано Боначини, Президент на Региона, прие на бул. Алдо Моро Деканския Съвет на Асоциацията на Почетните Консули в Емилия-Романя, в състав: Алваро Равалиоли (Декан на Деканския Съвет и почетен консул на Словакия), Джузепе Ландини (Генерален Секретар на Асоциацията на консулския корпус), Франко Кастелини (Заместник-Декан и почетен консул на България в Болоня), Елена Мария Лонгобарди (Заместник-Декан и почетен консул на Австрия в Болоня), Франческо Андина (Ковчежник и почетен консул на Швейцария в Болоня).

Членовете на Асоциацията са генерални консули, консули, вицеконсули, консулски агенти, както професионални, така и почетни, със седалище на мисията в регион Емилия-Романя, упълномощени да изпълняват функциите си в Италия чрез екзекватура с териториална юрисдикция в Емилия-Романя или в част от региона.

На срещата беше потвърден общият ангажимент за ползотворно сътрудничество в икономическата и институционалната сфера, заедно с подкрепата на консулите за техните дейности за подпомагане на гражданите и фирмите на страните, които представляват, както и насърчаването на посещения, мисии и културни събития.

По време на срещата Асоциацията също така потвърди желанието си да продължи да насърчава инициативи, насочени към подобряване на отличните културни и търговски отношения, които Емилия-Романя има вече с много от нациите, които представляват, и в същото време да оцени състоянието на интеграцията на различни етнически групи, живеещи в региона.

За Асоциацията

Асоциацията на Консулския Корпус на Емилия-Романя е неполитическа организация с нестопанска цел, създадена с цел насърчаване на добрите връзки между почетните консули, работещи в Емилия-Романя, чрез разпространяване на всякакъв вид полезна за изпълнението на техните функции, информация. Тя също така има за цел насърчаването и разширяването на връзките между консулите, работещи в Емилия-Романя, със съществуващия в Италия консулски корпуси, за да благоприятства всички социални, културни и хуманитарни инициативи, насочени към увеличаване на ползотворната връзка между консулите и подобряване на консулската фигура и работа във всеки сектор.