Съобщение №1 Нови Президентски Избори

Дами, Господа,

Очакваме ви многобройни утре, 21.11.2021 г., от 07.00 ч. до 20.00 ч. в седалището на Българското Консулство в  Болоня на адрес Piazza del Francia 1 и в Римини на via XXIII Settembre1845 n. 124 – зала Celle, да гласувате на втория тур от изборите за Президент и Вицепрезидент на Република България.

Всеки желаещ пълнолетен Български гражданин в чужбина, имащ право на глас и притежаващ валидни Български документи за самоличност, дори и да не фигурира в предварителния избирателен списък, може да гласува след като  подаде пред СИК декларация по образец № 38-ПВР/НС (Приложение 1), която да попълни предварително или ще му бъде предоставена в избирателната секция.

Избирателите с изтекъл срок на валидност на документите за самоличност в периода от 13.03.2020 г. до изборния ден включително, имат право да гласуват в изборите за Президент и Вицепрезидент на Републиката на 21 ноември 2021 г., като удостоверят самоличността си с лична карта или паспорт, без да се изисква удостоверение за издаване на лични документи по чл. 263 от Изборния кодекс.

В момента на достъпа в избирателните секциине не е необходимо представянето на Зелен сертификат.

Остават непроменени и ще бъдат гарантирани всички законови разпоредби за прилагане на мерките срещу Covid-19 като спазване на дистанция, измерване на температура, предпазни маски, хигиена на ръцете, събиране на данни за връзка, необходими за проследяване на евентуални пандемични контакти.

Подновявам поканата си към всички Български граждани в Емилия – Романя за активно участие във втория тур на изборите за Президент и Вицепрезидент и ви поздравявам сърдечно.

 Вашият Консул Франко Кастелини