Съобщение №1 Парламентарни избори България 4 април 2021 г.

Съобщение за българските граждани, пребиваващи в Емилия-Романя

Дами, Господа,

Във връзка с предстоящите на 4 април 2021 г. избори за членове на Парламента на Република България, получихме значителен брой предварителни заявления за образуване на избирателна секция в град Болоня. Бихме искали да съобщим, че това Консулство вече е предоставило пълната си готовност за съдействие на Българското Посолство в Рим, но според закона единственият орган, който може да разреши образуването, е Н. Пр. Посланика на България в Италия.

Тези от вас, които желаят да бъде образувана избирателна секция в град Болоня, могат да изпратят заявление с писмо по пощата директно на адреса на Посолството – via P. P. Rubens № 21, 00197 Roma, на вниманието на Н. Пр. Посланик Тодор Стоянов, или като алтернатива могат да го оставят, не по-късно от 3 март 2021 г., в Канцеларията на Консулството в Болоня на via Zamboni №1, която ще организира изпращането на едно или повече колективни заявления.

Използвайте само изготвения от правителството формуляр – “Заявление за гласуване в секция извън страната” (Приложение № 21-НС, https://www.cik.bg/bg/ns2021/documents), както е възпроизведен по-долу в това съобщение. Попълнете формуляра на ръка с тъмна или незаличима химикалка на български език и не забравяйте да го подпишете.

Възможно е и попълването на “Електронно заявление за гласуване в чужбина” директно на уебсайта на Централната Избирателна Комисия на следния линк: https://www.cik.bg/bg/ns2021/izvan-stranata/submit.

Също така ви съветваме да се запознаете с уеб страницата на Централната Избирателна Комисия: https://www.cik.bg.

P.S. Ако Българското Посолство реши да не образува избирателна секция в град Болоня, това Консулство ще Ви информира незабавно с друго съобщение, къде ще бъде образувана или ще бъдат образувани най-близките избирателни секции.