Съобщение №2 Президентски и парламентарни избори

Дами и господа,

Имам удоволствието да ви информирам, че във връзка с провеждането на изборите за президент и вицепрезидент, включително евентуален втори тур, както и за народни представители за Народно събрание на Република България в нашия регион в неделя, 14 ноември 2021 г., ще има открити две избирателни секции: една в Консулството на Република България, намиращо се на Piazza del Francia 1 в Болоня и друга в Римини на via XXIII Settembre1845 n. 124 – зала Celle.

Бих искал да Ви уверя, че за да упражните правото/задължението си да гласувате, в момента на достъпа ви в избирателните секции, няма да се изисква представянето на Зелен сертификат.

Остават непроменени и ще бъдат гарантирани всички законови разпоредби за прилагане на мерките срещу Covid-19 като спазване на дистанция, измерване на температура, предпазни маски, хигиена на ръцете, събиране на данни за връзка, необходими за проследяване на евентуални пандемични контакти.

Искам също така да ви напомня, че не само избирателите, подали заявление за гласуване в чужбина, но и всеки желаещ да гласува пълнолетен български гражданин в чужбина, имащ право на глас и притежаващ валидна българска лична карта може да гласува след като  подаде пред СИК декларация по образец № 22-НС (Приложение 1), която да попълни предварително или ще му бъде предоставена в избирателната секция.

Подновявам поканата си към всички български граждани в Емилия – Романя за активно участие в изборите и ви поздравявам сърдечно.

 Вашият консул Франко Кастелини