Съобщение №3 Предсрочни парламентарни избори

Дами, Господа,

в навечерието на предстоящите избори за Народно събрание бих искал да напомня на всички вас, българските граждани, пребиваващи в Емилия-Романя, че следващата неделя – 2 април 2023 г., в Болоня на piazza del Francia n. 1 и в Римини на via XXIII Settembre1845 n. 124 – зала Celle, избирателните секции ще бъдат отворени от 7.00 до 20.00 часа. Гласуването и в двете горепосочени секции ще бъде с хартиени бюлетини, а не с устройства за машинно гласуване.

Българските граждани, които не са подали заявление за гласуване извън страната в срок до 07.03.2023 г. включително и желаят да гласуват, в деня на изборите, могат да го направят в секция извън страната по техен избор, дори и да не са вписани в предварително съставените списъци за гласуване.

При гласуването трябва да представят пред СИК декларация по образец (Приложение № 29-НС от изборните книжа), че отговарят на условията да избират и че не са гласували и няма да гласуват на друго място.

Избирателите, които гласуват в чужбина, трябва да докажат самоличността си с български паспорт, лична карта или военна книжка (само ако са военнослужещи).

Приканвам всички българи, пребиваващи в Емилия-Романя,  да участват активно в изборите и ви поздравявам сърдечно.

Вашият Консул, 

инж. Франко Кастелини