Съобщение №5 Президентски и парламентарни избори

Дами, Господа,

В неделя, 14 ноември, въпреки неблагоприятните метеорологични условия, много българи, живеещи в Емилия-Романя, дойдоха в Консулството в Болоня и в избирателната секция в Римини, за да изпълнят правото/задължението си да гласуват.

Приложено по-долу може да намерите данните от гласуването в Болоня и Римини; ще е необходимо обаче да се гласува повторно в неделя, 21 ноември, за да бъде избран следващият Президент на втори тур между двете двойки кандидати, получили най-висок процент гласове.

Така че предстои българските граждани, живеещи в България и зад граница, да изберат окончателно своя Президент за идните години.

За вашия Консул това съвсем не изглежда един тривиален въпрос, поради което ви кани отново да упражните правото и задължението си на изборен глас според правилата на демокрацията.

Ще ви очаквам в неделя, 21 ноември 2021 г. в сградата на Консулството в Болоня на piazza del Francia n.1 в избраното от вас време между 7:00 и 20:00 часа.

Чувствам се съпричастен, както винаги, затова позволете ми да се присъединя към вас и да изразя на най-дълбоки и искрени пожелания към Българския Народ.

Горещо ви поздравявам,

Консул Франко Кастелини